Milá Markéto, nejsme staré, jsme starší. A to je naše výhoda

Po dlouhé době sedám a píšu Ti dopis, ke kterému se chystám nějaký ten pátek. Vše, co jsem Ti chtěla napsat už před pár dny a týdny, je rázem pryč, neb mám jeden malý zážitek, který mě vede k dnešnímu tématu. Zamyšlení se nad tím, jakou vlastně máme výhodu, že už nejsme mladší, ale starší.

více

Moje postel je primadona. Někdy je na mě naštvaná

Naštvala se na mě vlastní postel, moje nejlepší kamarádka. Že prý není žádná multi ani poly a že se na ní spí a basta, zatímco já se věčně převaluju, budím ji chrápáním, jen tak zbůhdarma na ní ležím u televize, drobím sušenky a ještě hůř - rozpatlávám čokoládu po jejích bílých šatech.

více

Ahoj Báro, náš intimní život? Pohoda, když přestanem srovnávat

Dostal se mi do rukou průzkum mezi dvěma sty českými padesátnicemi, jichž se ptali na jejich intimní život. Překvapilo mě, že v našem věku padesát plus ho za důležitý považuje 71 procent žen a v druhé polovině šesté desítky už jen 57 procent. Za nás docela vysoké číslo, co? Přitom většina je s ním spokojena jen mírně a jen 17 procent velmi.

více

Milá Markéto, psaní mě nabíjí a nejsem sama

Díky moc za Tvůj dopis. Ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost. Když jsem si ho četla, představovala jsem si krásnou Makovou panenku. Ovšem, to co jsem pak za pár dní viděla, mi OPRAVDU vyrazilo dech! Moc Ti to slušelo. Mám pocit, že jsem Ti to ani pořádně neřekla, tak teď Ti to aspoň napíšu. JSI KOČKA!!! Jen tak dál :-)

více

10 důvodů, proč i po letech zůstat s manželem

Už léta tvrdíte, že nebýt dětí, tak už dávno se svým mužem nejste. Jenže ony už jsou dospělé, tak na co vlastně teď ještě čekáte? Možná, že jediným důvodem nebyli vaši potomci. Nabízím vám hned deset argumentů, proč byste s manželem měla i po letech zůstat.

více

Milá Báro, makové šaty mě změnily. Nevěřila bys

Především díky za Tvůj dopis. Jsi šťastná žena, když - jak píšeš - nechápeš, proč se lidi v našem věku rozvádějí. Já bych to naopak několika párům ve svém okolí vřele doporučila, protože se už léta hádají i před svými přáteli, věčně jsou zpruzelí, zahýbají si, nespokojenost utápí v alkoholu a nám všem ostatním kazí pohodu.

více

Nejkrásnější věk dětí? Nic takového, skvělé jsou pořád

Vdávala jsem se ve 23 a první dítě – dcera – se mi narodilo ve 30. Dnes je to normální, že ženy mají první dítě dlouho po třicítce. Za mě to normální nebylo. Ze všech stran jsme s manželem slyšeli, proč nemáme děti a kdy je mít budeme a tak pořád dokola. Jenže my je ještě nechtěli.

více

Co vy a sex po 30 letech manželství?

Nedávno jsem se setkala s dlouholetými kamarádkami při dobré lahvi vína. Dlouho jsme se neviděly, a když jsme si řekly všechny novinky, rozpovídala se Petra o svém manželství. Postrádá v něm sex. Manžela to prý nebaví. Kristýna prý milostným hrátkám s manželem taky moc nedá, ale na rozdíl od Petry jí to vůbec nevadí a je spokojená.

více

Milá Markéto, lidi kolem mě se rozvádějí. Nechápu

Poslední dobou nevycházím z údivu, kolik mých známých kolem mě řeší manželské problémy rozvodem. Tak třeba včera – potkala jsem známou, co bydlí ve vedlejším vchodě našeho paneláčku.

více

Život začíná po padesátce, pojďme si ho užít

Nedávno jsem oslavila obávanou padesátku. Když jsem byla mladší, říkala jsem si, že v tomto věku už život bude stát za nic. Přehoupne do té horší poloviny a já budu stará, možná i nemocná… Zkrátka jsem se na to vůbec netěšila.

více