Život začíná po padesátce, pojďme si ho užít

Bára pro Superbaba.cz, neděle 10. června 2012  9:08

Nedávno jsem oslavila obávanou padesátku. Když jsem byla mladší, říkala jsem si, že v tomto věku už život bude stát za nic. Přehoupne do té horší poloviny a já budu stará, možná i nemocná… Zkrátka jsem se na to vůbec netěšila.

Jenže čím více se poslední měsíce ta padesátka blížila, tím více jsem se na ni těšila. V den D jsem si na Facebook napsala: “Tak jsem se dočkala :-) Konečně 50! Začínám si život užívat :-)“. A věřte, nebo ne, myslela jsem to vážně.

Pokud to cítíte, jako já, vítejte v klubu. Přesně pro vás jsme se s Markétou rozhodly zprovoznit náš web Superbaba.cz. Vždyť kdy jindy být Superbabou, než právě teď. Jsme v tom nejhezčím věku, sice už nám není –cet, ale –sát, jenže na druhou stranu se už nad mnohé dokážeme povznést a život bereme s nadhledem. Jsme stále mladé, ale zároveň moudré. Chyby, které patří k mládí, už dávno neděláme.

Děti vylétly z hnízda, nebo se na to brzy chystají, a my máme volné ruce zabývat se konečně samy sebou. Můžeme si plnit své sny a neohlížet se na to, jestli peníze, které budeme utrácet, nejsou potřeba na něco jiného. Můžeme se věnovat koníčkům, které jsme kvůli dětem i manželovi odsunuly před lety stranou.

A v neposlední řadě můžeme více času trávit i s manželem. Možná jsme se během těch let, kdy se společný život točil jen kolem dětí a na nic jiného nebyl čas, navzájem odcizili. Teď je ale ta správná doba, kdy se zase dát dohromady. Pojďme to aspoň zkusit.

Superbaba je tady pro vás. Budeme se snažit vám několikrát do týdne přinášet zajímavé články, které, jak doufáme, pro vás budou inspirací, jak si život užívat. Na druhou stranu bychom byly rády, kdybyste se i vy aktivně zapojily a pomohly nám i samy sobě najít v tom životě po padesátce jen samé plusy. Mínusy už máme přeci za sebou, těch jsme si užily víc než dost.

Pojďte s námi tvořit Superbabu! Posílejte nám své názory i nápady či příběhy ze života na adresu redakce@superbaba.cz, diskutujte v Babikecu! Těšíme se na vás.



Komentáře provozovány na systému Disqus