Odkládejte si peníze stranou na spořicí účet

Bára pro Superbaba.cz, neděle 24. června 2012  0:55

Děti opustily rodné hnízdo a vy jste zůstali s manželem sami. Konečně odpadlo vytváření zásob v ledničce, protože váš věčně hladový syn už plení lednici své přítelkyně.

Nejen, že už nemusíte tahat těžké tašky s nákupy a donekonečna vymýšlet, čím toho svého hladovce uspokojíte, zároveň vám každý měsíc na účtu zbývá celkem zajímavá suma. Co kdybyste si ji teď zaslouženě užívala jen pro sebe? Vždyť už jste si dávno nekoupila něco hezkého a třeba na pořádné dámské jízdě jste byla …, no radši ani nevzpomínejte. Teď je přesně ta doba, kdy nemusíte tolik počítat a své peníze můžete investovat do svých malých hříchů. 

A vůbec nejlepší by bylo, kdyby se vám povedlo volné finance i trochu zúročit a pochopitelně, abyste je měla kdykoliv k dispozici. Nemá cenu si pro drobné nákupy hned uzavírat stavební spoření a čekat šest let, než si budete moct peníze vybrat. Ani termínovaný vklad s mnohaměsíční či několikaletou výpovědní lhůtou není to pravé ořechové. Pro vás bude nejlepším řešením spořicí účet. 

Nabídka na trhu je dnes velmi široká. Prakticky každá banka má spořicí účty ve své nabídce. Teď záleží na vás, buď se kamarádíte s internetem a ovládání účtu přes internetové bankovnictví pro vás není problém, nebo dáváte přednost návštěvě banky. Ovládání účtu přes internet má totiž i tu výhodu, že můžete spořit na účtech bank, které téměř žádné pobočky nemají. Velké banky, jako je například Česká spořitelna, ČSOB či Komerční banka, s pobočkami i v malých obcích totiž nenabízejí tak výhodné úročení jako banky menší - například Air Bank, ZUNO či Equa bank. 

Doporučujeme

Z rozsáhlé nabídky jsme pro vás vybrali několik produktů spořicích účtů, které jistě splní vaše nároky.

  • Spořící účet od Air Bank – banka v současné době nabízí úrok 2,5 %. Velkou výhodou představuje takzvaná TOP 3 garance, kdy banka svým klientům garantuje minimálně 3. nejlepší úrokovou sazbu u spořicího účtu na trhu v České republice.
  • Spořicí účet PRIMA od UniCredit Bank – banka až do konce roku 2012 garantuje roční úrok 2,5 procenta. Nemusíte si k němu zřizovat běžný účet.
  • Spořící účet od Equa bank – banka v současné době nabízí úrok 2,3 %.
  • Spořicí účet od ZUNO – banka v současné době nabízí úrok 2 %, ovšem díky daňové výhodě při úročení můžete získat úrok až 2,3 %. Pokud si uzavřete Spoření Plus, můžete získat až 2,5% zúročení. Ovšem v měsíci, ve kterém si vyberete, vám banka úrok nepřipíše.
  • Spořící účet od ING Bank - banka v současné době nabízí úrok 1,75 %.


Komentáře provozovány na systému Disqus