Era si všímá seniorů, nabízí jim nadstandardní zvýhodnění

Bára pro Superbaba.cz, středa 27. června 2012  15:48

Už i banky si uvědomují, že populace stárne a loví klienty mezi staršími lidmi. Era (Poštovní spořitelna) jako jediná banka v Česku poskytuje klientům ve zralém věku finanční zvýhodnění. Nabízí jim Era osobní účet vedený za snížený poplatek a navíc si každý měsíc mohou jednou vybrat hotovost na obchodních místech banky zcela zdarma.

Jak sama banka uvádí, vnímá starší klienty jako velmi významnou skupinu. Proto se rozhodla nabídnout jim Era osobní účet za měsíční poplatek osm korun. Podmínkou je věk 58 let a více. Zároveň si starší klienti na účet musí nechat posílat svůj starobní či invalidní důchod. Ostatní klienti v mladším věku za vedení Era osobního účtu platí čtyřnásobně vyšší poplatek.

Bonusem pro starší klienty je i to, že si mohou jednou měsíčně vybrat hotovost na obchodních místech Poštovní spořitelny zcela zdarma.

Podle údajů od Poštovní spořitelny klienti ve zralém věku využívají především běžný účet a platební kartu, na bankovních službách oceňují zejména snadnou dostupnost a srozumitelnost.

Banka na svá Finanční centra začala zavádět samoobslužný Era point, který mimo jiné umožňuje klientům představit obsluhu účtu internetovým bankovnictvím. To jistě mnozí ze starších klientů ocení. Elektronické bankovnictví využívá téměř 14 procent klientů.

Pro starší klienty jsou rovněž důležité produkty pro bezpečné uložení úspor či pravidelné spoření. 62 procent klientů má zřízen spořicí účet, termínovaný vklad nebo vkladní knížku.



Komentáře provozovány na systému Disqus