Buďme šťastné a spokojené. Po padesátce zvlášť

Markéta pro Superbaba.cz, úterý 1. května 2012  22:03

Co se týče krásy, lepší už to s věkem objektivně nebude. Z tohoto pohledu není padesátka nic moc. Přesto se na ni těším. Léta jsem s prací, dětmi, domácností a manželem neměla na své zájmy moc času. Padesátka je jako brána, kdy se mi znovu otevřou nejrůznější možnosti.

A nejnovější průzkumy potvrzují, že vy ostatní superbaby mé generace, jste na tom stejně. Podle nich jsou ženy nejspokojenější právě ve věku kolem padesátky.

Moje švagrová v tom věku konečně státnicí zúročila léta opomíjenou angličtinu, jiná známá si pořídila auto, naučila se řídit a koupila druhého psa, kterého si přála, ale s ohledem na další starosti své radosti dlouho odkládala, kamarádka si pořídila v padesáti své první kolečkové brusle v životě...

I v módě jsme po padesátce daleko uvolněnější a není to jen pocit, ale fakt, který zjistili Britové v průzkumu cíleném právě na zralé ženy. Vyšlo jim, že šedesát procent žen po pětapadesátce se obléká hezky jen kvůli sobě a tak, jak to vyhovuje jim. Konečně!

Jasně, máme ty zatracené vrásky a obličej i prsa trochu tečou vstříc gravitaci, ale přitom čtyřiačtyřicet procent z nás hodnotí svůj vzhled na stupnici od jedné do desíti sedmičkou a více.

Kdo by po přečtení takového průzkumu záviděl dvacítkám a třicítkám, které jsou podle Britů se sebou spokojené nejméně?

Já ani Bára, tedy moje spolusuperbaba, která tu se mnou píše články, určitě ne. Za Báru dám klidně i ruku do ohně, protože padesátku slavila před pár dny a spokojeností jen zářila.

Sebevědomí a správný náhled na své křivky a zároveň um se svým tělem pracovat, vědět, co se nám na nás líbí a co můžeme podtrhnout a co skrýt, je skvělé a přejeme ho každé superbabě! Jak jste na tom se sebevědomím vy?



Komentáře provozovány na systému Disqus